Om EHL Prolist

EHL Prolist levererar listverk med kvalitet, snabb respons och leveransprecision. Vi har god möjlighet att hjälpa till med specifika profiler, exaktmått och andra kulörer.

EHL Prolist AB startades upp i Sala vid årsskiftet 2011/2012 för att sälja och distribuera lister från Eesti Höövelliist Oü till den svenska bygghandeln.

Hösten 2012 förvärvades lokalerna och listlagret efter DalaFloda Group AB/Forneby List i Möklinta utanför Sala. Där hanterar vi nu plockning av order i de moderna, klimatstyrda lagerlokalerna med tre rälsburna plockvagnar som tar oss till höga höjder på ett smidigt sätt. 

EHL Prolist levererar listverk med kvalitet, snabb respons och leveransprecision. Vi har god möjlighet att hjälpa till med specifika profiler, exaktmått och andra kulörer. EHL Prolist AB har idag 25 anställda varav två är utesäljare. Fördelen med att vi är ett relativt litet gäng är vår gemensamma inblick i hela logistiken från order till färdig leverans, vilket gör oss flexibla. Personalen har stor erfarenhet i branschen och med personlig service ger vi korta svarstider och känner våra kunders behov.

Våra produkter är certifierat för att tillgodose marknadens önskemål. Våra egenproducerade furu- och MDF-lister finns registrerade i Byggvarubedömningen och Basta. EHL Prolist är även certifierad leverantör genom branschrådet Vilma. Flera av våra produkter finns även i SundaHus Miljödata.

EHL Profiles Group

I dag är EHL Prolist en del av EHL Profiles Group som är en av de största tillverkarna av listverk i Nordeuropa, som leds av Andrus Rooks. Företaget ägs av det familjeägda företaget Pomona-gruppen AB i Sverige. EHL Profiles Group består år 2023 av 7 företag: EHL Höövelliist (EST), EHL Liistuvabrik (EST), EHL Prolist (SWE), EHL Grimslöv Trä & List (SWE), Prolist Nordic AB (SWE), EHL Rindalslist (NO) och EHL Drewest (PLN).Historien
2021 Vi välkomnar Grimslöv Trä och List till familjen


2020 Under 2020 levererades vår nya 2400m² stora lagerhall. Vi är för tillfället 25 anställda 
2017 Lagret byggdes ut och kompletterades med en tredje rälsburen plockvagn. Vid årets slut hade EHL Prolist 19 anställda.

2015 Lagret byggdes ut under hösten och kompletterades med en andra rälsburen plockvagn.
Under denna tid hade EHL Prolist 12 anställda.
2013 I april flyttade verksamheten från Sala till Forneby List ABs gamla lokaler i Forneby, Möklinta.
2012 Moderbolaget Pomonagruppen köper Forneby List AB av konkursdrabbade DalaFloda Group AB. I oktober år 2012 hade EHL Prolist 9 anställda.
2011/2012 Vid årsskiftet 2011/2012 startade våra leveranser ut till kund
2011 I april anställdes VD Maria Vestergaard för att starta upp EHL Prolist AB. Under året installerades företaget i Sala där lager och kontor byggdes upp. 3 anställda.

Whistle EHL